Kevad on alati see aeg, kus ma kibelen oma kodu uuendama. Nii nagu loodus ärkab pikast pimedusest ja talveunest nii tunnen ka mina, et mu kodu vajab värskemat ilmet. Loomulikult ei saa ju alustada iga kevad uut remonti (kuigi miks ka mitte, eks), siis piirdun ma enamasti mõne toaga ja terrassiga.

Tavaliselt ma teen selliseid väikeseid makeover’eid paar korda aastas – kevadel ja enne jõule. Oma kodu terrassi võtan ma enamasti ette aprilli lõpupoole või mai alguses.

Üldiselt on selleks ruumiks olnud enamasti ikka elutuba, sest seal me veedame ju suhteliselt palju oma ajast, mil kodus viibime ning ühtlasi on see kodu süda, kuhu perekond tuleb kokku või võtame vastu oma armsaid külalisi.

Tegelikult pole üldse palju asju vaja ühe sellise muudatuse tegemiseks. Ajapikku koguneb erinevaid pleede ja patju ning sisekujunduslikke elemente erinevatest hooaegadest. Mul endal on küll juba selline olukord, kus peaks eraldi toa nende kogunenud sisekujunduselementide jaoks tegema. Kuid eks see asjade rohkus tuleneb ka minu tööst.

Seekord ihkas hing väga pastelsemate toonide järele. Mul olid olemas juba pleedid varasemast ajast, võib isegi öelda, et mitme aasta tagusest ajast. Täna on see värv rohkem ka poodidesse tulnud, kuid ega seda endiselt väga palju ei kohta. Ja ausalt öeldes need pleedid saidki kogu selle ümberkujundamise aluseks. Ma soovitangi teil võtta mingi värv, mis teile meeldib või ese aluseks, mille ümber luua kogu uus väljanägemine ruumis, mida muuta soovite. Ma olen teinud ka nii, et vahetanud aksessuaare erinevate tubade vahel. Et see, mis enne oli näiteks magamistoas, on nüüd elutoas või vastupidi. Sellisel juhul ei pea ka kohe poodi uusi asju ostma minema.

Patjadega on ka tegelikult lihtne, tasub hoida alles erinevad patjade katted ja siis vajaduselt vastavalt meeleolule neid vahetada.  Juba ainuüksi pleedi ja padjakatete vahetusest piisab väikesese muutuse loomiseks. Mul on küll kogunenud varasemast erinevaid padjakatteid, aga need olid pigem talvisemad toonid või siis katted, mis mõeldud terrassi patjade jaoks. Seega ostsin ma mõned juurde HM Home’st. Seal on valik päris hea ja hinnad on ka rahakoti sõbralikud.

Ma ise olen pigem värvide kokku sobitaja, kuid julgustan teid kasutama ka erinevaid mustreid. Mulle endale meeldib puhas värv kooskõlas lilledega näiteks. Geomeetria pole olnud väga minu teema, kuid kes teab, mis tulevik toob. Maitsed ja eelistused on pidevas muutumises. Materjalide valimisel võib kokku sobitada täiesti vabalt erinevaid materjale nagu samet, fliis, linane, villane jne. Lähtuda tuleks lihtsalt mugavusest ja sellistest materjalidest, mis keha lähedal mõnusad pehmed ja soojad.

Mina vahetasin välja ka vaiba, et üldpilt oleks pigem heledam. Vaip oli mul olemas varasemast ajast. Lauale lisasin raamatud, küünlad ning värsked lilled ja oligi kevad kohal.

Värsked lilled on samuti hea võimalus värviga mängimiseks. Lisaks sellele toovad päris lilled ja taimed alati ruumi ilu ja elu.

Soovin kõigile mõnusat kevadet!